27 Haziran 2015 Cumartesi

Silinen fotoğraflarınızı kurtarın

Bazen elimizde olmayan nedenlerden dolayı (vürüsler vb.) verilerimiz silinir ve bunun sonucunda fotoğraf, video veya dökümanlarımızı kaybederiz ve onlara sonsuza kadar elveda dediğimizi düşünürüz, aslında durum tam olarak böyle değildir. Veri depoolama birimlerinde bulunan verileri sildiğimizde silinen sadece verinin kayıtlı olduğu adrestir, işte bu nedenle verileri bir yerden başka bir yere kopyalamak ya da atmak silmeye nazaran daha uzun sürer, bir şeyi sildiğinizde nispetek çok hızlı silinir bunun nedeni sadece kayıtlı adres verisinin silinmesidir. Ayrıca telefon, tablet akılınıza gelen her veri depolama birimi bulunan cihaz üzerindeki silinmiş verilerinizi geri kurtara bilirsiniz.



Gelelim sildiğimiz verileri nasıl geri kurtaracağımıza, bunun için farklı programlar var ama en iyilerden biri "Recuva" programıdır, Türkçe ve kullanımı kolay bir menüye sahiptir, bu programı kullanarak kimseden yardım almadan verilerinizi kolayca kurtarabilirsiniz.

Recuva'yı burdan indire bilirsin.

Kurulum:




Kullanım:
İlk açılış ekranı. Sonraki diyoruz.

Kurtarmak istenilen dosya türleri burda seçiliyor. "All file" seçilirse her dosya türünü tarar.

Burada neredeki dosyaarın kurtarılacağı seçiliyor.

Derinlemesine tarama ile daha iyi sonuç alınıyor. "Başlat"seçilince tarama başlar.

Daha sonra işlem başlıyor. Bu bir kaç saat ala biliyor.

En son da kurtarıla bilecek verilerin bulunduğu bir ekran karşımıza çıkıyor ve buradan da kurtarmak istenilen verilerin sollarındaki kutu işaretlenip, sağ alttaki kurtar butonu seçiliyor, kurtarılacak verilerin nereye kaydedileceği seçilince o konuma kurtarılan veriler yazılıyor.
Sakın kurtaracağınız verilerin bulunduğu depolama biriminin üzerine kurtarılacak verileri yazdırmayınız.

Bu kadar basit bir işlem, ama sadece üzerine yazılmamış veriler tam olarak kurtarıla bilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder